Värmepumpar

Luftvärmepumpar

LuftvärmepumparLuftvärmepumpar är i dagsläget den mest populära typen av alternativ uppvärmning. Det som gör luftvärmepumpen så populär är det låga priset i kombination med att den går snabbt att installera. Dagens värmepumpar är både energisnål och tysta. Dessutom finns det många snygga inomhusdelar där du kan välja bland olika material, färger och stilar.

Kapacitet för din bostad

För att luftvärmepumpen ska komma till sin fulla rätt ska du se till att skaffa en pump med tillräcklig kapacitet. Du hittar tabeller med fakta bland alla tester av luftvärmepumpar.

Anpassad för svenskt klimat

Det är viktigt att du köper en luftvärmepump som är anpassad för svenskt klimat. Skulle du inte göra det finns risken att delar fryser eller går sönder vintertid.

Flera användningsområden

Ett luftvärmepump kan även användas för att kyla en bostad sommar tid. Detta görs på liknande sätt som uppvärmningen görs men omvänt.

Pris

Luftvärmepumpar kostar i dagsläget från cirka 5000 kronor och uppåt beroende på kapacitet, kvalitet och tillverkare. I och med den ökande populariteten och konkurresen så faller priserna. Installationskostnader tillkommer och kan variera stort så ett tips är att jämföra priser från olika installatörer. För att göra lätt för dig erbjuder vi möjligheten att enkelt jämföra priser på olika luftvärmepumpar.

Övriga värmepumpar

Bergvärmepumpar

Tillverkare av luftvärmepumpar

Kontakta oss | Ordlista | Sekretesspolicy | Översikt
© 2024 Värmepumpar.nu